Een mooie tafel met een eiken tafelblad

Geplaatst op

Misschien ben je wel net verhuisd en heb je een nieuwe tafel nodig, of misschien is je oude tafel aan vervanging toe. Dan sta je voor een hele opgave, want het uitzoeken van een goede eettafel kan soms best lastig zijn. Je moet namelijk een goede tafel uitzoeken die goed bij de rest van je huis past. Een eettafel is namelijk het middelpunt van je keuken of woonkamer. In deze blog zullen we je meer vertellen over tafelbladen, zodat je straks het perfecte eiken tafelblad kan vinden voor in je huis. Lees dus snel verder!

 

De planken van het eiken tafelblad 

De meeste tafels zijn gemaakt van rechte planken die tegen elkaar aan gemaakt zijn. Zo ontstaat er een elegante en klassieke rechthoekige tafel. Deze tafelbladen passen perfect bij een moderne of minimalistische inrichting. Wanneer je van natuurlijke materialen houdt, is een eiken tafelblad natuurlijk helemaal geweldig. Je kan er dan ook voor kiezen om de randen onafgewerkt te laten. De randen van de tafel zijn dan niet kaarsrecht, maar hebben een natuurlijke golving. Ook kan je de planken in een visgraat laten leggen. Dit zorgt voor een hele luxe uitstraling.

 

De vorm van de tafel 

Een rechthoekige tafel is natuurlijk een hele veilige en klassieke optie. Deze staat dan ook heel mooi in bijna alle kamers. Hier kunnen veel mensen aan zitten en deze vorm is dan ook perfect voor een gezin. Een ovaal of rond eiken tafelblad is echter ook heel erg mooi. Deze vormen brengen wat speelsheid met zich mee en zullen niet zo hard ogen in een ruimte. 

 

De kleur en het onderhoud

Je kan ook de kleur van een eiken tafelblad bepalen. De kleur kan een beetje aangepast worden door verschillende oliën. Wanneer een eiken tafelblad bewerkt wordt met een donkere olie, zal het hout natuurlijk wat donkerder kleuren. Donkere kleuren kunnen heel chique staan, maar zijn niet handig voor als je weinig zonlicht binnen krijgt. Welke kleur je tafel ook is, je zal deze altijd moeten onderhouden. Dit gaat het best met een olie in een sprayflacon. Je hoeft dan alleen maar de olie op de tafel te spuiten, met een doek de olie over de tafel te verdelen en dan te wachten tot de olie ingetrokken is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site informeren we je over subsidie voor woningisolatie.

Contactgegevens

Via info @ subsidiewoningisolatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden