Maak je woning ecologisch in 2023

Geplaatst op

Steeds meer mensen maken zich druk over het klimaat en willen er graag iets aan doen om verbeteringen aan te brengen in hun woning. In deze blog willen we jou graag helpen om dit doel te bereiken door je allerlei tips aan de hand te doen waar je mee aan de slag kunt. Lees daarom snel verder. 

Zorg voor een basis die ecologisch 

We beginnen bij de basis die de vloer is. Een ecologische woning heeft een aantal eigenschappen. Deze gaan we stap-voor-stap benoemen. Zullen we het hebben over de vloer en de verwarming van je woning. Veel duurzamer dan radiatoren is een vloerverwarming. Deze verspreidt de warmte gemakkelijker door het huis en hoeft ook niet zo heet te worden. Dit type verwarming realiseren thuis is dus een zeer ecologische stap in de goede richting. Combineer deze verwarming met een geschikte vloer. Met een gietvloer zit je wat dat betreft helemaal goed. Deze vloer is zeer flexibel vanwege de kunststof waar hij van gemaakt is dit maakt dat de vloer goed meebeweegt met de warmtewerking van de vloerverwarming. Dit laatste is in het kader van duurzaamheid erg belangrijk want de vloer scheurt op deze manier niet. Vergelijk dit met een betonvloer en je weet direct wat we bedoelen.

Zorg voor moderne isolatie in je woning 

Er zijn verschillende vormen van isolatie die nodig zijn om een woning ecologisch te maken. Helaas is het in Nederland het geval dat niet alle woningen een  moderne isolatie hebben. Het is erg belangrijk om isolatie in de vloer, wanden, het plafond en de ramen te hebben. Je zult dus op zijn minst dubbele beglazing moeten hebben om de warmte in je woning vast te kunnen houden. Wanneer een uitstekende isolatie in je huis hebt zul je ook merken dat het veel behaaglijker wordt en dat er bijvoorbeeld zaken als tocht niet meer zo vaak voorkomen.

Warmte in je woning aanwezig blijft hoef je niet steeds de verwarming hoger te zetten waardoor je minder gas verbruikt en je energierekening drastisch naar beneden gaat. Dat zijn allemaal zaken die we graag zien en willen bevorderen. Vandaar ook dat we allerlei leuke publicatie op onze site hebben staan voor van informatie waar jij je voordeel mee kunt doen. Lezen dus allemaal goed door. Veel leesplezier en houd onze site in de gaten.

Gerelateerde berichten

Bescherm Uw Dak: Deskundige Dakdekker Services en Vogelwering

Het dak boven ons hoofd biedt niet alleen bescherming tegen de elementen, maar draagt ook bij aan de esthetische en structurele integriteit van ons...

Lees meer

Adem Diep in: De Cruciale Rol van Ventilatie in Uw Huis

In ons streven naar comfortabele en energie-efficiënte woningen, is het belang van een goed ventilatiesysteem vaak onderbelicht. Ventilatie is...

Lees meer

Over ons

Op onze site informeren we je over subsidie voor woningisolatie.

Contactgegevens

Via info @ subsidiewoningisolatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden